Előfizetői tartalom

Mobius: ez nem trendforduló!

Portfolio
Mark Mobius, az ismert és elismert fejlődő piaci portfóliómenedzser mérsékelten optimista a jelenlegi kaotikus részvénypiaci helyzettel kapcsolatban, szerinte a rövid távú befektetőknek rázós napokra kell felkészülniük, ugyanakkor a korrekció hosszabb távon inkább vételi lehetőséget jelent. "A fejlődő országok P/E viszonylatban továbbra sem szálltak el annyira, hogy masszív problémákra kelljen számítanunk, de egy 20% körüli esés könnyedén bekövetkezhet még az "A" osztályos kínai részvények piacán"- vélekedett a szakértő a MarketWatch-nak adott telefonos interjújában.

A szakértő véleménye szerint a kínai belső ("A" osztályos) piac, mely a külföldiek számára amúgy is csak nehezen hozzáférhető most kerülendő, más ázsiai piacok viszont nem biztos, hogy tűz alá kerülnek majd. A szakértő szerint "összességében semmi baj sincs a globális a globális befektetési környezettel", az USA gazdaságával sincs különösebb baj, nem aggódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés