Előfizetői tartalom

Minden zuhan: mini pánik, vagy újabb globális korrekció kezdődik?

Portfolio
Hangulatváltozás tapasztalható a nemzetközi tőzsdéken, amit elsősorban Alan Greenspan korábbi FED elnök tegnapi nyilatkozata, valamint a kínai Shanghai Composite index közel 9%-os esése váltottak ki. Mindezek következtében előtérbe kerültek a geopolitikai feszültségek: az iráni atomprogrammal kapcsolatos problémák, valamint egy afganisztáni öngyilkos merénylet. Az európai részvényindexek már 1.5%-os, a régiós indikátorok többsége pedig 3% körüli mínuszban tartózkodik. Egyelőre az látszik, hogy megérkezett az elmúlt időszak emelkedését követő korrekció, kérdés mennyiben fog hasonlítani a májusi szakadáshoz?

Minden zuhan.... Mi áll a zuhanás hátterében? Alan Greenspan tegnap úgy fogalmazott, hogy van rá esély, hogy az amerikai gazdaság az idei év utolsó negyedévére recesszióba süllyed. Az amerikai piacokat nem rázta meg a bejelentés, kismértékű csökkenéssel zárták a tegnapi napot. Jelenleg a határidős indexek mínuszban tartózkodnak, amire magyarázatul szolgálhat az iráni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés