Előfizetői tartalom

Holnap "dől el" az olasz miniszterelnök sorsa

Portfolio
Ma este este az olasz szenátusban kér bizalmat programbeszédével kormányának Romano Prodi, és a felsőház várhatóan holnap szavaz a kabinetről. Mint ismert, Giorgio Napolitano olasz államfő szombaton közölte, hogy nem fogadja el Prodi lemondását, hanem arra kéri, maradjon meg posztján és a parlamentben kérjen bizalmi szavazást. A holnapi szavazáson a balközép koalíciónak 161 támogató voksra lesz szüksége - jegyzi meg az MTI.

Az olasz miniszterelnök a múlt héten, szerdán azután nyújtotta be lemondását, hogy külügyminiszterének beszámolója - amelynek egyik kulcskérdése az afganisztáni olasz misszió fenntartása volt - nem kapta meg a többség jóváhagyását a szenátusban. Prodi a bizalmi procedúra keretében csütörtökön az olasz alsóházban mond beszédet, ahol várhatóan pénteken délben tartják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés