Előfizetői tartalom

Rövidesen megtörténik a pénzügyi zárás a Malév-privatizációban

Portfolio
Jóváhagyta az ÁPV Zrt. igazgatósága az AirBridge Zrt.-vel megkötendő szerződés végleges formáját és szövegét, és felhatalmazta az ÁPV Zrt. vezérigazgatóját annak aláírására - áll a vagyonkezelő tájékoztatójában. A Napi Gazdaság beszámolója szerint az ÁPV Zrt. azt tervezi, hogy márciusban megtörténik a tranzakció pénzügyi zárása.

A lap nem hivatalos információkra hivatkozva azt írja, hogy az AirBridge várhatóan 250 millió forintot fizet a Malév csaknem 100%-os részvénycsomagjáért, emellett a tulajdonos átvállalja a légitársaság 30 milliárdos hitelállományát. Ez lényegéebn úgy történne, hogy a Malév egyes vagyonelemei egy állami tulajdonú vagyonkezelőhöz kerülnének, amelytől az új tulajdonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés