Előfizetői tartalom

Mindent visz a BASF eredmény - dübörög a vegyipari ciklus

Portfolio
A kirobbanóan jó negyedéves eredmény csak egy dolog volt a mai BASF gyorsjelentésben, a világ vegyipari behemótja 50%-os osztalékemelést (3 euróra) jelentett be és 3 milliárd euró értékben kíván saját részvényeket visszavásárolni 2007-ben és 2008-ban. Ez azonban még mindig nem minden, a menedzsment ugyanis olyan bullish kommentárt fűzött az eredményekhez, melyről az elemzők is inkább csak álmodozni mertek. A részvények árfolyama 5%-kal újabb történelmi csúcsra ugrott: dübörög a vegyipari ciklus.

"A pozitív trend 2007-ben is folytatódott eddig az üzletmenetben és véleményünk szerint továbbra is kitart majd. A kereslet most is óriási a termékeink iránt, a kapacitáskihasználtságunk nagyon magas" - mondta el Jürgen Hambrecht, a BASF vezérigazgatója ma délelőtt az eredményeket bemutató elemzői konferencián, ahol 2007-re szignifikánsan növekvő bevételt és legalább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés