FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Üzletben nincs barátság - Kettéosztják Európa legnagyobb ingatlancégét

Portfolio
Két cégre osztja két vezető tulajdonosa az eurózóna legnagyobb ingatlancégét, a spanyol Metrovacesa-t. A szétváláshoz az a felvásárlási csata vezetett, amely fél év alatt közel a duplájára röpítette fel az árfolyamot. A felvásárlási csata után patthelyzet alakult ki az igazgatóságban a két nagytulajdonos nem tudott megállapodni a továbblépési irányokról, így külön folytatják.

Az egyik utódcég megtartja a Metrovacesa nevet, s a spanyol ingatlanvagyont és a francia bérbeadási portfóliót viszi tovább. A céget az a Sanahujas család fogja kontrollálni, amely 39%-os részesedéssel rendelkezik a teljes cégben. A másik utódcég a Gecina nevet fogja viselni, s francia fejlesztési portfólió mellett spanyol irodákat kap. A Gecinát koktrolláló tulajdonosi csoport...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés