FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Kiváló évet zártak a kockázati tőkések

Portfolio
A Deloitte legutóbbi közép-európai kockázati tőke bizalmi felmérése (Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Survey) szerint a kockázati tőke kiváló évet zárt a régióban 2006-ban. Az elmúlt hat hónapban az alapok a kiszálláskor magasabb szorzókat (exit multiple) értek el, ami erősítheti a vásárlási hajlandóságot. Ezt a felmérés megállapításai is megerősítik, mivel az új befektetések iránti igény már most az eddigi legmagasabb érték közelében jár. "Az eredmények alapján úgy véljük, hogy a közép-európai kockázati tőkebefektetések iránti igény továbbra is növekedni fog." vélekedett Seres Béla, a Deloitte Pénzügyi tanácsadás üzletágának vezető partnere.

"A friss tőke bevonása terén 2006-ban elért sikereknek és a Közép-Európában megjelenő új alapoknak köszönhetően a régióban erős kockázati tőke tevékenység várható. Várakozásaink szerint egyértelműen az új befektetések fognak a középpontba kerülni." - mondta el Seres. A felmérés szerint az új befektetésekre irányuló korábbi érdeklődés csak még tovább erősödött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés