Előfizetői tartalom

Olajmilliárdok: zuhanó profitok a legnagyobbaknál

Portfolio
4 éve nem látott profit csökkenést szenvedtek el a tavalyi negyedik negyedévben a világ legnagyobb olajtársaságai (supermajor cégek: BP, Chevron, Conoco, Exxon, Shell, Total) a megelőző negyedévhez képest. A visszaesés amiatt volt jelentős, hogy minden szegmens érintett volt, relatíve jól teljesített azonban a vegyipar, mely egyedüliként az egy évvel korábbihoz képest jelentős bővülést mutatott.

. Év/év alapon 3 éve nem csökkent a vizsgált társaságok összesített üzemi és nettó eredménye, 2006 utolsó három hónapjában azonban 23, illetve 5%-os visszaesés volt tapasztalható.Upstream A kutatás-termelési divíziók eredményének 14%-os csökkenésében az olajárak zuhanása játszotta a főszerepet, s az idei év elején tapasztalható folyamatok további lejtmenetre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés