Előfizetői tartalom

OTP: rövid távon eladás (Raiffeisen)

Portfolio
Az OTP negyedik negyedéves gyorsjelentésének közzétételét követően a Raiffeisen a jelenlegi árszinten a profit realizálását ajánlja a befektetőknek az OTP papírjaiban. Ennek legfőbb oka, hogy a társaság csökkentette 2007-re vonatkozó várakozásait, és a 2006-os évre vonatkozó osztalékszint is részvényenként 147 Ft-ra eshet vissza a 2005-ös 197 Ft-hoz képest. Emellett a vállalat 2010-es eredménycéljának teljesítette is elég valószínűtlennek tűnik. A Raiffeisen elemzésének összefoglalója:

“A fent említett tényezőket sorra véve (csökkentett eredménycélok 2007, jelenleg elérhetetlennek tűnő 2010-es célkitűzés, az egyik fő értékelési támasz kiesése, stb.) megállapítható hogy fundamentális oldalról sok támogatásra nem számíthat a papír rövidtávon. Az OTP így a közeljövőben elsősorban "hangulat papír" lesz várhatóan (jelentős volatilitással, akárcsak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés