Előfizetői tartalom

Folyik a sör a világban - megkívánták egymást a gyártók!

Portfolio
Az italgyártók egykori fúziós hulláma már-már feledésbe merült, azonban most úgy tűnik a pezsgő 2006-os év után ezek a cégek is nyughatatlanok lettek. Egy brazil lapértesülés (Valor Economico) szerint ugyanis a belga-brazil InBev (Stella Artois, Beck’s, stb) felvásárlási tárgyalásokat folytat az Amerikai Annheuser-Busch-sal (Budweiser). Az egyesüléssel egy igazi transzkontinentális italgyártó jönne létre, a felvásárlóként emlegetett InBev részvényei 5%-ot ugrottak a hírre.

Az újságcikk szerint a főként Európában, Kanadában és Latin-Amerikában tevékeny InBev már azóta pályázik az Annheuser-Busch felvásárlására, amióta nemrég megelőzte amerikai vetélytársát piaci kapitalizáció tekintetében.A két társaság földrajzi kitettségét figyelve rendkívül jól kiegészítenék egymást, ugyanis míg az InBev elsősorban Európában és Latin-Amerikában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés