Előfizetői tartalom

Brutálisan növekszik a japán gazdaság!

Portfolio
Csaknem hat éves csúcsra emelkedett a japán Nikkei 225 index a csütörtöki kereskedési napon, miután az amerikai piacok rendkívül jól teljesítettek szerdai kereskedési napjuk folyamán, valamint a vártnál jóval erősebb GDP adat látott napvilágot az országban. A negyedik negyedéves adatok szerint az ország bruttó nemzeti összterméke 4.8%-kal nőtt, szemben a 3.8%-os várakozásokkal. Egész Ázsia valósággal elszállt a hírekre, a meghatározó piacok közül egy sem csökkent.

Az indexek közül a Nikkei 225 0.8%-kal emelkedett, ami 2000 májusa óta nem látott magasságú, egészen pontosan 17,897 pontos záró árfolyamot jelent. Mindeközben a tőzsde első szekciójának valamennyi részvényét tartalmazó Topix index 0.7%-kal került magasabbra, ami 2006 áprilisa óta nem látott, 1,777 pontos záró értéket jelent. Az egyes részvények közül rendkívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés