Előfizetői tartalom

Kiábrándító eredmény a Danubiustól

Portfolio
Igen gyenge negyedéves gyorsjelentés tett közzé ma reggel a Danubius, miután a kedvezőtlen irányú devizaárfolyam változásokon kívül a szeptember-októberi budapesti zavargások is érezhetően belemartak a társaság profitjába. Az éves árbevételcél 7%-kal felülteljesült, azonban 1.805 milliárd forintos adózás előtti eredmény jelentősen elmarad a menedzsment várakozásaitól. Az árfolyamot azonban eddig sem az eredmények mozgatták, így a negatív árfolyamreakció mérsékelt lehet, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a nagy tulajdonosok között megjelent két ismeretlen megbízójú letétkezelő, akik összesen mintegy 12%-os pakettet gyűjtöttek össze.

Örömteli, hogy a Danubius részvényeit egyre több elemző követi, így a 2006 negyedik negyedévi számokra immár négy becslés is érkezett. Az ugyanakkor már kevésbé felvillanyozó, hogy a társaság által közzétette eredmények minden szinten lényegesen elmaradtak a várakozásoktól. Ehhez persze az üzemi eredmény és az adózás előtti profit tekintetében hozzá tartozik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés