FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Rába: indulhat az ingatlan hasznosítás? (korr.)

Portfolio
Biztosan nem az organikus tevékenység most bemutatott eredményeire vártak azok a befektetők, akik az elmúlt időszakban intenzíven vásárolták a Rába részvényeit, ugyanis a társaság a negyedik negyedévben nem tudta érdemben folytatni a korábbi trendszerű javulást az üzemi eredményben. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy a száguldás indokolatlan lett volna, sőt több olyan jel is tapasztalható, amely alapján még folytatódhat is: a menedzsment egyre hitelesebbnek tűnik, az árbevétel szempontjából a jövőkép egyre pozitívabb, az eladósodottság nagymértékben csökkent és amire talán a legtöbben vártak: a cég megtette az első lépést az ingatlanok hasznosítása irányába.

Korrekció: a menedzsment nem 3-6 mrd Ft-ra, hanem 3-6-tal kívánja csökkenteni a hitelállományt. Fontosabb pontok: három jó és két rossz.... Árbevétel tekintetében megfeleltek a Rába által ma hajnalban publikált számok a céget követő két elemző várakozásának, azonban a cég üzemi eredmény és nettó profit szintjén is kevesebbet hozott, mint azt a szakemberek várták. Mindazonáltal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés