Előfizetői tartalom

Holnap OTP gyorsjelentés - Mire számítanak az elemzők?

Portfolio
Az elmúlt 6 negyedév leggyengébb negyedéves eredményét valószínűsítik az elemzők a holnap jelentő OTP-nél. A megkérdezett 15 elemző szerint a társaság profitja 40.8 milliárd forint lesz, amellyel pontosan meglesz az év elején prognosztizált 187 milliárd forintos éves terv. Megítélésünk szerint igazi meglepetés lenne, ha az OTP nem teljesítené túl enyhén az elemzői várakozásokat.

A bank nettó kamatbevétele az elemzői prognózis szerint 102.8 milliárd forint lehet, amelyből (5 elemző adott swapokkal korrigált értéket) 17.5 milliárd lehet a swap hatás. A nettó kamatbevétel ugyan elmarad a 3Q06-os swapokkal agyontámogatott értékétől, de yoy növekedést tükröz.A 4. negyedéves eredmény már tartalmazza a ukrán és orosz szerzemény mérlegét, de az eredménykimutatásba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés