FONTOS Itt az MNB kamatdöntése
 
Előfizetői tartalom

Graphisoft: hatalmas Construction veszteség, de 2007 jobb lesz

Portfolio
A mindössze 2 elemzői becslést tartalmazó konszenzusnál gyengébb negyedévet produkált a Graphisoft a tavalyi utolsó három hónapban, ami ismét a Construction üzletág gyenge teljesítményének volt köszönhető. Az új szoftver üzletág kiszervezésének hatására azonban az idei évre lényegesen javuló eredményességet vár a menedzsment. A leglényegesebb tényezők a negyedik negyedévben: - továbbra is kiemelkedő ArchiCAD számok; - ismét rekord veszteség a Construction-től, alacsony bevétel mellett; - hatalmas pénzügyi veszteség a forint erősödése miatt; - jelentős profit emelkedési prognózis 2007-re. A mai gyorsjelentés, illetve a Construction eladásának tegnapi bejelentése megítélésünk szerint nem lesz jelentős hatással a Graphisoft papírok árfolyamára. Az új szoftverből fakadó bizonytalanságok megszűnését véleményünk szerint kedvezőbben lehet a Nemetschek részvényeken keresztül kihasználni, mint egy megemelt ajánlatra spekulálni.

A konszenzus kapcsán - mint mindig - most is felhívjuk a figyelmet arra, hogy mindössze két elemzői becslés érkezett a Graphisoftra.A gyorsjelentés igazából a megelőző három hónap folytatását mutatja, ami az alábbi táblázat foglal össze a legkiválóbban:ArchiCAD A jó öreg ArchiCAD ismét nem okozott meglepetést, hiszen 35%-kal emelkedő árbevétel mellett több mint duplázta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés