Előfizetői tartalom

Vodafone: irány a mesés India

Portfolio
11 milliárd dollárt fizet India 4. legnagyobb mobil távközlési szolgáltatójának 67%-os részvénycsomagjáért a Vodafone. A Hutchison Essart adóssággal együtt a tranzakció 18.8 milliárd dollárra értékeli. Az eladó Hutchison Whampoa, amelynek részvényei a 26%-ot emelkedtek azóta, hogy novemberben elkezdte árulni, a mintegy 2.5 milliárd dollárért alapított céget.

A most megvásárolt társaság 23.3 millió ügyfelével 16.4%-os részesedéssel rendelkezik a gyorsan növő indiai mobilpiacon. Az társaság dinamikus fejlődését jelzi, hogy az első félévben árbevétele 51, profitja 33%-kal növekszik. Tavaly év végén Indiában 142.2 millió mobil előfizető volt, a piaci várakozások szerint ez a szám 2007 végére 211 millióra nőhet. A Hutchison...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés