Előfizetői tartalom

Mi az igazi botrány? - Gyurcsány válaszol

Portfolio
Mi az igazi botrány ma Magyarországon? - tette fel a kérdést a mai évértékelő országgyűlési beszédében Gyurcsány Ferenc, majd több problematikus kérdést is érintett válaszában. Az egyik komoly "botrány"-nak nevezte a miniszterelnök, hogy a mai 45 évesek mintegy 75%-ának rossz az írott szövegértése, Magyarországon pedig az idegennyelv-tudás EU-tagállamok között az utolsók közötti. Közép- és hosszú távon szintén komoly problémát jelent, hogy csak a felnőttek fele-harmada vesz részt (szakmai) továbbképzésben, illetve minden évben 20 ezer ember hagyja el az oktatást szakképzés nélkül.

A társadalombiztosítási rendszer működésére, illetve az érintettek leendő nyugdíjára is komoly veszélyt jelent, hogy "700-800 ezer a valóságosnál kisebb bérre vannak bejelentve" - jelentette ki Gyurcsány. A témánál és a közterheknél maradva hozzátette: ma minden harmadik nyugdíjas rokkantnyugdíjas, akik közül sokan dolgozhatnának még. Botránynak tartotta továbbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés