Előfizetői tartalom

Csak semmi pánik - nem kell drágulnia a benzinnek!

Portfolio
Megint emelkedést mutattak az üzemanyagok amerikai jegyzésárai péntek este az egy héttel azelőtti adatokhoz képest, azonban mivel a forint erősödött a hét folyamán, ezért hazai fizetőeszközben már nem volt jelentős az elmozdulás. Figyelembe véve, hogy a MOL a múlt héten viszonylag jelentőset emelt a benzin és a gáz árán is, valószínűleg most hétfőn nem lesz változtatás (feltéve, hogy hétfő reggelig nem történik különösebb változás az olajpiacon).

Két százalékos heti drágulást mutatott a benzin ára dollárban péntek este, azonban a forint héten bemutatott erősödésének köszönhetően ez hazai devizában kifejezve csak 0.8%-ot jelent, ami véleményünk szerint nem indokol változtatást a MOL számára.A dízel olaj árfolyama dollárban 1.4%-ot erősödött a héten, ami forintban kifejezve csak 0.3%-ot jelent, így itt sem valószínű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés