Előfizetői tartalom

Enyhe mínuszban zárt Amerika - Rosszabb is lehetett volna...

Portfolio
A rendkívül kedvezőtlen nyitás utáni hangulatot követően némileg átgondolták a befektetők a dolgokat és mégsem taszították olyan mélyre az amerikai részvényindexeket, mint arra korábban számítani lehetett, így a zárás csak mérsékelt csökkenést hozott. Az HSBC példátlan profit warningja, után a pénzügyi szektor értelemszerűen az egyik legnagyobb vesztes lett, az energia szegmens ugyanakkor most az egyik legnagyobb nyertes lett, miután az olaj ára újra 60 dollár környékére ugrott.

Az indexek közül a blue chipeket tömörítő DJIA teljesítette a legrosszabbul, ugyanis 0.2%-kal 12,638 pontra süllyedt. A széles piacot követő S&P 500 és Nasdaq ugyanakkor már csak 0.1%-ot csúszott vissza, ami az előbbi esetében 1,448 pontos, az utóbbiéban pedig 2,489 pontos zárást jelent. Az HSBC által bejelentett óriási céltartalék képzési kötelezettség után a másodlagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés