Előfizetői tartalom

Új faktorcég indul- Jön a CE Faktor

Portfolio
Faktorálással, azaz követelések vásárlásával foglalkozó társaságot alapít a Central European Credit Ingatlanhitel Zrt. (CEC Zrt.) tulajdonosi köre: a CE Faktor Zrt. 50 millió forint törzstőkéjének többségi hányada közel azonos arányban oszlik meg a CEC két vezérigazgatója, dr. Varga Eszter és Bánfai Gergely között, míg a CEC Zrt. fő tulajdonosa, dr. Nobilis Kristóf 44%-os részesedéssel bír a társaságban. A társaság öt milliárd forintos forgalmat tervez a működésének első évében. Középtávon 3-5%-os részesedést szeretnének kihasítani a tavaly 50%-kal növekvő 700 milliárdos piacból. Az új cég vezérigazgatója Major-Maróthy Zsolt lesz, a fókusz a KKV. Van online segítség is, amelyen keresztül az ügyfelek az interneten keresztül tudják ellenőrizni vevőik fizetését. A társaság menedzsmentje fő előnyüknek a teljes körű, gyors és rugalmas szolgáltatást tartja. A piac idén 20-25%-ot nőhet.

Indul a CE Faktor. A faktorcég elsősorban azon gyorsan növekvő vállalatokat szeretné ügyfélként megnyerni, amelyek alacsony saját eszköz ellátottságuk miatt nem jutnak bankjuktól a forgalom növekedésének megfelelő hitelkerethez, s emiatt nem vállalhatnak el egyébként jól jövedelmező, nagy megrendeléseket. A faktoringot mint finanszírozási formát ugyanis éppen olyan cégek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés