Előfizetői tartalom

Stratégiai gáztároló: milliárdok a föld alatt

Portfolio
Algyőn, a MOL gázfeldolgozó üzemében tartott tegnap előadást Király András, a MOL Geológia és rezervoár vezetője, ahol a 2010-re megvalósítandó stratégiai gáztároló kapcsán egy potenciális földgáztározó felépítése és működése került bemutatásra. Természetesen a stratégiai gáztároló kialakításáról is hangzottak el részletek.

Miért fontos a gáztárolás? A hazai gáztárolást elsősorban az indokolja, hogy a magyarországi elődleges energia felhasználás 45%-a gáz, melynek 80%-át importáljuk, a hazai kitermelés pedig folyamatos csökkenést mutat. A vezeték rendszer legnagyobb hátránya, hogy maximális kapacitásánál többet ezen keresztül nem lehet eljuttatni a fogyasztókhoz.Miért a föld alatt? ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés