Előfizetői tartalom

Megint esett a tőzsde - teljesen háttérbe szorítják Magyarországot

Portfolio
Miközben a Dow Jones Industrial Average nem sokkal az amerikai piacok nyitása után újabb csúcsra tört és a vezető nyugat európai indexek is mintegy 0.5%-os emelkedést mutatnak, a közép kelet európai országok tőzsdéi ma is lejtmenetbe kapcsoltak. A Budapesti Értéktőzsde parkettje még a szomszédokkal összehasonlítva is gyengén teljesített, átlag alatti forgalom mellett újabb 0.8%-ot hanyatlott az index.

A lengyel WIG , a cseh PX és az orosz RTS index egyaránt 0.2% körüli csökkenéssel zárta a mai napot, miközben a BUX 0.8%-kal 23,945 pontig esett. A fejlett piaci indexekhez képest régiónk alulteljesítése talán nem is meglepő azok után, hogy a UBS frissen publikált elemzésében nulla súlyozást javasol fejlődő piaci portfóliókban Magyarországnak, Csehországnak és Lengyelországnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés