Előfizetői tartalom

Csak pozitívan! - Megjött a Zwack gyorsjelentés

Portfolio
Ma publikálta első 9 havi gyorsjelentését a Zwack. A társaság IFRS szerint adózás előtti eredménye 3,688 millió forint lett. Ez ugyan elmarad a bázisidőszaki teljesítménytől, de a rendkívüli tételek (ingatlanértékesítések) nélkül már növekedés figyelhető meg. Megítélésünk szerint 2007-ben is tartható az előző évi 950 forintos osztalékszint. Az első 9 hónapban az árbevétel is növekedést mutatott, bár a jövedéki adó emelése miatt nettó árbevétel a bruttónál alacsonyabb mértékben (+7.99%) emelkedett. A féléves gyorsjelentésben jelzett (még IFRS változás előtti elvek szerinti) 3,050-3,100 millió Ft-os éves várható adózás előtti eredmény tervet a menedzsment továbbra is megvalósíthatónak tartja, mely az új IFRS elvek szerint várhatóan 3,350-3,400 millió Ft adózás előtti és 2,550-2,600 millió Ft adózott eredménynek felel meg. Mivel a társaság jelen pillanatban 2,838 millió forintos adózás utáni eredménynél jár és nem híres a veszteséges negyedévekről (bár a január-március időszak gyenge) ez konzervatív becslésnek tekinthető. A megbízhatóságáról jól ismert társaság ezúttal sem okozott csalódást a befektetőknek.

A Zwack pénzügyi éve április 1-től március 31-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése a harmadik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedéveket alatt a naptári negyedéveket értjük. A társaságnak először kellett a megváltozott IFRS szabályoknak megfelelő számokat publikálnia, aminek hatására mi sok helyen nem tudtuk az egyedi negyedéveket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés