Előfizetői tartalom

Állami Nyomda a gyógyszeriparban

Portfolio
Napjaink egyre nagyobb problémája a termékhamisítás, amely nagyban csökkenti a betegbiztonságot, és károkat okoz a gyártóknak, kereskedőknek. A fentiek megelőzése érdekében 2005-ben az Állami Nyomda (ANY) vezetésével kezdődött meg RFID-technológia (rádiófrekvencián alapuló termékazonosítás) gyógyszeripari alkalmazásának tesztelése. A tesztek sikeresnek bizonyultak és jelenleg a Teva Magyarország zRt. egy egész rendszer kiépítésének lehetőségét vizsgálja, mely jelentős hatással lehet az ÁNY-ra is.

Szakértők szerint nagy sikerre számíthatnak az egészségügyi intézményekben azok a szállítók, amelyek a gyógyszerhamisítás megelőzését támogató integrált megoldásokat nyújtanak. A fogyasztók és a jobb kiszolgálásra törekvő gyógyszergyárak is harcolnak a gyógyszerhamisítás ellen. Ennek következtében az eredeti gyógyszerek életútjának nyomon követése igen komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés