Előfizetői tartalom

Trónfosztás a tőzsdén - Felfordult a világ is

Portfolio
Minden idők egyik legérdekesebb küzdelmét hozta a magyar részvénypiac januárban. A hatalmas forgalom trónfosztással kapcsolódott össze, miközben nem csak az élen, hanem a 10. helyért is hatalmas csata folyt. 2007 januárjában a tőzsde részvényszekciójának duplikált forgalma 1,502 milliárd forintra rúgott, amely minden idők 2. legmagasabb értékének felel meg. 1 hónap alatt 43%-ot nőt a forgalom. Talán ennek is köszönhető, hogy a tavalyi évet domináló brókercég, az Erste 245 milliárdos forgalma nem volt elég az első helyhez.

A januári brókerversenyt az a KBC nyerte, aki az év elején felvásárolta az Equitast, s bejelentette, hogy az internetes cég nélkül is át kívánja venni az első helyet a magyar listán. Januárban sikerült nekik. Mint ismeretes tavaly ugyan volt három hónap, amikor nem az Erste lett az első, de mind a három esetben egy-egy jelentősebb részvénytranzakció okozott nagyobb forgalmat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés