Előfizetői tartalom

Újabb Richter-Barr együttműködés (2.)

Portfolio
A Barr Laboratories, a Barr Pharmaceuticals leányvállalata az éjszaka folyamán bejelentette, hogy az FDA végső engedélye birtokában piacra lép a Merck által gyártott PROSCAR generikus változatával, melyet nem más, mint a Richter gyárt majd a társaságnak. A gyógyszer piaca a 2006 novemberével zárult 12 hónapban 398 millió dollár volt, a két társaság osztozik majd a profiton.

A gyógyszer a prosztatamegnagyobbodás tüneti kezelésére alkalmas, valamint a sebészeti beavatkozás kockázatát hivatott csökkenteni. A Richter és a Barr megállapodása értelmében a magyar gyógyszercég gyártja majd a terméket, és a két cég profit megosztás alapján számol el egymással. A magyar-amerikai kooperációban piacra kerülő termék nem az első generikus változat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés