Előfizetői tartalom

Malév-privatizáció: állami tulajdonú vagyonkezelőhöz kerülnek a repülőgépek

Portfolio
Elfogadta mai ülésén a kormány az ÁPV Zrt. Malév-privatizációval kapcsolatos javaslatát, eszerint a kijelölt vevővel olyan megállapodás jöhet létre, hogy a Malév repülőgépei (ill. bizonyos más eszközei) állami tulajdonú vagyonkezelőhöz kerülnek, a repülőtársaság leendő tulajdonosa pedig évente fizet díjat ennek a társaságnak - jelentette be a mai kormányülés alapján Veres János pénzügyminiszter. A megállapodás értelmében tehát a most nagy értékű állami garanciával ellátott hitelállomány "mögé kerül egy eszközbázis", a hitelállomány pedig fokozatosan visszafizetésre kerül.

"A vevő nem vállal garanciát, hanem részvényeket vásárol" a Malév-ben, a mai kormánydöntés pedig teszi lehetővé, hogy az ÁPV ZRt. megkezdhesse a vagyonkezelő cég megalapítását, ha úgy ítéli meg, hogy ez az irány megfelelő - tette hozzá a pénzügyminiszter. A következő hetekben reményeink szerint a végső megállapodás is létrejöhet a vevőjelölttel, de pontos számokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés