Előfizetői tartalom

Ha így megy tovább, sokmindent elveszíthetünk - Nagy teher a gyógyszergyártókon

Portfolio
A MAGYOSZ által tartott sajtó háttérbeszélgetésről jelentkezünk, melynek fókuszában az utóbbi gyógyszerpiaci intézkedések hatásai állnak. A rendezvényt Bogsch Erik,a Richter vezérigazgatója nyitotta, aki szerint a jelenlegi helyzet minden szempontból rendkívül nehéz. A gyógyszer gyártókat és betegeket is negatívan érintő intézkedések rontják a gyártók versenyképességét és nem felelnek meg a biztonságos betegellátás követelményeinek sem. A szakértő kifogásolta, hogy az intézkedések jelentős része ad hoc jellegű, a jelenlegi rendszert koncepció nélkül szétziláló. A szakma hiányolja az érdemi egyeztetést(monológ típusú kinyilatkoztatások a döntéshozók részéről).

A gyógyszergazdaságossági törvénnyel (illetve az azt megelőző 2006.júliusi általános intézkedésekkel és azt követő ESZCSM rendelettel) kapcsolatos problémák súlyosak Bogsch Erik szerint, ezért szükségszerű az intézkedések kritikájának megfogalmazása és javaslatok adása: DOT korlát csökkenése: A referenciává válás korlátjának 3%-ról 1%-ra való csökkentése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés