Előfizetői tartalom

Célkeresztben a japánok - egy tőzsde lesz az egész világ...

Portfolio
Azok után, hogy a 2006-os év egyik legnagyobb nemzetközi sztorija a globális tőzsdekonszolidáció volt, úgy tűnik 2006-ban sem csillapodnak a kedélyek: az Associated Press információi szerint a New York Stock Exchange (NYSE) szerdán bejelenti, hogy szövetségre lép a világ második legnagyobb börzéjével, a Tokyo Stock Exchange-dzsel (TSE). Az Euronext felvásárlása után ezzel olyan tőzsde jönne, mely immár három kontinenst ölel fel és csaknem 21 ezer milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik.

Az AP információi szerint Taizo Nishimuro, a TSE elnöke és John Thain a NYSE vezérigazgatója vasárnap Párizsban találkoztak, hogy megvitassák, miként tudna a két általuk vezetett cég együttműködni. A két vezér (akik állítólag már a közelmúltban megrendezett Davos-i világgazdasági fórumon éreztették, hogy a tárgyalások végső szakaszában vannak) valószínűleg a szerdai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés