Előfizetői tartalom

Jöhetnek a Rába opciók - lesz-e korrekció?

Portfolio
Úgy tűnik semmi sem állíthatja már meg a Rába menedzsmentet abban, hogy lehívja júliusban kapott opcióinak első harmadát, ugyanis a mai kereskedési nap lesz idén sorozatban a huszadik, melyet a társaság részvényei az 1000 forintos napi forgalommal súlyozott átlagár felett tudnak abszolválni. Önmagában az, hogy a menedzsment az elmúlt hetekben az árfolyam 1000 forint felett maradásában volt érdekelt visszatarthatott néhány eladót a piacra lépéstől, ebből pedig logikusan következhetne most egy korrekció, azonban a papírok fundamentumoknak köszönhető szárnyalását látva kevésbé valószínű, hogy a közeljövőben újra 1000 forint alatt forognak majd a részvények.

A Rába 50 felső vezetője 2006. július 28-án összesen 1.9 millió darab részvényopciót kapott. Az opciós program feltételei alapján az első harmad, azaz mintegy 634 ezer darab részvényre szóló opció legkorábban fél év után lehívhatóvá válik, amennyiben a 2007. január 1. és 2007. július 1. között a forgalommal súlyozott napi árfolyam legalább 20 egymást követő napon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés