Előfizetői tartalom

Nem áll a helyzet magaslatán az APEH

Portfolio
Továbbra sincsen megállapodás a magánnyugdíjpénztárak és az APEH között a nyugdíjpénztári befizetések és a kapcsolódó bevallások kezeléséről - írja a Napi. Mint ismeretes, január 1-től az APEH feladata a munkáltatóktól a magánnyugdíjpénztári befizetések beszedése, és továbbítása a magánnyugdíjpénztárak felé, de a rendszer felállása még várat magára, komoly fejtörést okozva ezzel a nyugdíjpénztáraknak.

Ugyan jogszabály írja elő a megállapodás megkötését, már harmadik kitűzött időpont múlt el megegyezés nélkül, így vészesen közeledik február 12., az első adatközlés határideje. A késlekedés oka, hogy az átszervezés alatt álló APEH számos új feladatot kapott az év elejétől, amiknek egyelőre úgy tűnik, még nem tud teljesen megfelelni. A magánnyugdíjpénztárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés