Előfizetői tartalom

Új kérője akadt a CEC-nek

Portfolio
Az elmúlt évben számos alkalommal előkerült a román takarékpénztárnak, a CEC-nek a neve. Mint emlékezetes az OTP is pályázott a bankra, azonban az illetékes hatóságok túl alacsonynak találták a hazai bank vételi ajánlatát, de a görögök 560 millió eurós ajánlatát is visszautasították. Ezúttal az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank célkeresztjébe került a román társaság - írja a VG.

Román sajtóértesülések szerint az EBDR beérné 25%+1 részvényt képező pakettel is, azonban a vételi ár egyelőre még kérdéses. Találgatások szerint, amennyiben a román privatizációs hatóság hasonló módon jár el, mint a magyar és görög bank esetében, akkor a részesedésért várhatóan 200 millió eurónál többet kell letennie az asztalra az EBDR-nek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés