Előfizetői tartalom

Gázvita után olajvita: leállt az orosz olajszállítás Németország és Lengyelország felé

Portfolio
Leálltak az orosz olajszállítások Lengyelország és Németország felé a Barátság kőolajvezetéken lengyel sajtóforrások szerint azt követően, hogy Fehéroroszország 45 dollár/tonnás olaj tranzitdíj kivetésével fenyegetőzött. Az illetékes lengyel minisztérium ma 13 órakor tart sajtótájékoztatót az ügyben, egyelőre csak azt lehet tudni, hogy a lengyel kormányzat magyarázatért fordult Fehéroroszországhoz.

A vita, illetve az olajszállítások leállását az okozta, hogy Oroszország 180 dolláros tonnánkénti exportvámot vetett ki a Fehéroroszországba irányuló olajszállításokra, melyet követően a fehérorosz fél 45 dolláros tranzitdíj bevezetését határozta el a területén áthaladó olajszállításokra. Ezen tranzitdíj mintegy 5.4 dolláros pluszt költséget jelent hordónként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés