Előfizetői tartalom

Raiffeisen: 2007 az akvizíciók megemésztéséről szól

Portfolio
Az elmúlt heti kereskedésből csak az OTP teljesítményét érdemes kiemelni. A bankpapír 2005. szeptemberi, történelmi csúcsának közelében, 8,785 forinton is járt. A háttérben a Raiffeisen elemzői szerint a befektetők átsúlyozása állhatott -"megtalálták" a régió legolcsóbb bankpapírját. A jelenlegi árszint mellett persze már korántsem igaz a fenti állítás, de a papír menetelésében több tényező is szerepet játszhatott: egyrészt a régiós börzék is újabb csúcsokat döntöttek, mind a lengyel, mind az orosz piac komoly emelkedést mutatott az elmúlt hetekben; másrészt az európai szektortársak is jól szerepeltek. A bankpapír megítélésének szempontjából 2007-ben alapvetően az akvizíciók "megemésztése" lesz kulcskérdés, az eredmény-hozzájárulások azonban csak fokozatosan és inkább a második félévben várhatók majd az új szerzeményektől.

A MOL esetében folytatódhat az együttmozgás az iparággal, a februári OPEC-termeléscsökkentés kirajzolódása lehet az első sarokpont a társaság megítélését illetően. Másrészt pedig az akvizíciós stratégia áll a tulajdonosok érdeklődésének középpontjában, az INA-beli részesedés esetleges növelésének időpontja és ára lesz kiemelten fontos a MOL árazását illetően....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés