Előfizetői tartalom

MOL: gyengülő iparági környezet, 3 éves mélyponton a marginok

Portfolio
Az olajárak esése ugyan az elmúlt hetekben megállt, a finomítói környezetben azonban jelentős gyengülést állt be a negyedik negyedévben, ami negatívan érinti a downstream fókusszal rendelkező régiós olajtársaságokat - köztük a MOL-t is. Az irányadónak tekinthető Rotterdam Brent finomítói margin több mint 3 éves mélypontra, a negatív tartományba esett.

Október közepe óta folyamatos csökkenést mutatott a Rotterdam Brent finomítói margin, mely az elmúlt napokban a negatív tartományba csúszott. Hasonlóan alacsony értékre 2003 szeptembere óta nem volt példa, a negyedéves átlag pedig szintén 3 éves mélypontnak felel meg.Bár a finomítói marginok az év végén, illetve év elején szezonálisan gyengén szoktak alakulni, az idei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés