Előfizetői tartalom

Májusi tőkepiaci szakadás - emlékeztet a piac (TOP 10 sztori 2006-ban - 9.)

Portfolio
Az évek óta tartó Bika trend fordulása vagy csupán egy hirtelen bekövetkező, nagyon erőteljes korrekció? - ezen morfondírozhattak a befektetők 5,500 Ft-os OTP árfolyamnál, amikor bármennyire is meglepő, nem volt könnyű dönteni, hogy rövid távon érdemes lehet-e még kivárni vagy venni kell a roppant alulértékeltnek tűnő papírokból. A május-júniusi részvénypiaci szakadás nagyon komoly pozíciókat mozgatott és rengetett meg a fejlődő piacokon - a tíz legfontosabb idei esemény között a helye.

Az évek óta tartó folyamatos emelkedés után kevesen ijedtek meg a begyűrűző eladásoktól, az esés kezdetén sokan boldogan belevettek, majd hetekkel később jelentős veszteség mellett zárták le pozíciójukat. Kötélidegek kellettek ahhoz, hogy végig lehessen ülni a pánikszerű eladások időszakát. A május-júniusi zuhanás a közép-európai régió piacait érintette legérzékenyebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés