Előfizetői tartalom

Az EDF megszerezte a Démász törzsrészvényeinek 100%-át

Portfolio
Az EDF International SA (EDFI), amely az EDF 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat, lezárta vételi jogának gyakorlását (kiszorítás), hogy megvásárolja a Délmagyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Démász) kisebbségi tulajdonosainak részvényeit. Az EDFI de-cember 12-ig részvényenként 20,000 forintot fizetett minden olyan kisebbségi részvé-nyesnek, aki a kiszorítási időszak alatt átadta Démász-részvényeit az EDFI számára.

A Démász igazgatósága december 14-i ülésén érvénytelenítette a kisrészvényesek által át nem adott részvényeket és helyettük új részvényeket állított ki, amelyeket a Tőkepiaci Törvény szerint az EDFI rendelkezésére bocsátott. Az Igazgatóság döntésének megfele-lően a Központi Elszámolóház és Értéktár (KELER) Zrt. valamint, az értékpapírszámla-vezetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés