Előfizetői tartalom

Benzint a fa alá!

Portfolio
Homlokegyenest ellentétes folyamatok bontakoztak ki a benzin és a gázolaj piacán a héten, az előbbi jegyzésára 1.7%-kal drágult forintban mérve, míg az utóbbié csaknem ugyanennyivel csökkent. Ezek alapján nem teljesen egyértelmű, hogy változtat-e a MOL az árakon jövő szerdától, de a legvalószínűbb, hogy a mindkét üzemanyag ára stagnál, esetleg a benziné kis mértékben emelkedik majd.

Az OPEC csütörtökön arról döntött, hogy újra csökkenti olaj kitermelési kvótáját, aminek hatására az olaj árfolyama aznap 2%-ot ugrott, a heti változás azonban még így sem számottevő. Az üzemanyagok közül ugyanakkor a benzin jegyzésára pénteken este 1.9%-os heti drágulást mutatott dollárban mérve, melyet a forint erősödése némileg erodált, így forintban "csak"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés