Előfizetői tartalom

Jókor, jó helyen - kitűnő befektetés volt a BÉT felvásárlása

Portfolio
Ugyan az új év kezdetéig még csaknem három hét van hátra, mégis már most kijelenthető, hogy az idei év egyik legnagyobb nemzetközi tőkepiaci sztoriját a globális tőzsdekonszolidáció szolgáltatta. A NYSE-Euronext eljegyzéssel megkezdődött az első transzatlanti börze felállítása, a Nasdaq LSE-tulajdonszerzése alapján pedig joggal gondolhatjuk, hogy a második sem várat magára sokáig. Befektetési bankok egy csoportja közben költségcsökkentési okokból új tőzsde felállítását jelentette be, ami drámai mértékben húzhatja keresztül a felvásárlók számításait. Eredmény oldalon óriási növekedést láthattunk a szektorban, ami a felvásárlási hullámmal karöltve az értékeltségi szintek megugrását eredményezte. Egy apró számítással könnyen megbecsülhetjük: a BÉT értéke 2004-es felvásárlása óta valószínűleg több mint duplázódott.

A tőzsdék éve volt.... A 2006-os év egyik legforróbb befektetési sztoriját egyértelműen a tőzsdék részvényei szolgáltatták, a 18 legjelentősebb nyilvánosan jegyzett nemzetközi tőzsde árfolyamalakulását követő FTSE MV index értéke idén csaknem megduplázódott.A teljesítmény mögött egyrészt eredményoldali dinamika áll, mely alapvetően a forgalom növekedésének köszönhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés