Előfizetői tartalom

Jegyezz-e MOL részvényt? Az alternatívák vizsgálata (Cashline)

Portfolio
Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline elemzője csak a kockázati tényezők alapos mérlegelése mellett javasolja a MOL részvények jegyzését a magánbefektetőknek. A szakértő szerint az alternatívák közül a kárpótlási jegyes verzió lehet vonzó, a jegyzésben részt vevőknek nagyon kedvező jövőképpel kell rendelkezniük a hazai olajcég vonatkozásában.

"A három lakossági jegyzési módozat közül talán a kárpótlási jegy beváltása lehet teljes mértékben racionális, mivel a kárpótlási jegyek jövője az esetleges állami visszavásárlással kapcsolatban elég homályos. Így valószínűleg jobban megéri most beváltani a 1,742 forintos árfolyamon MOL részvényekre, mintsem tovább futni a kárpótlási jegyek piaci kockázatát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés