Előfizetői tartalom

OMV gyorsjelentés: a pozitív meglepetés elmaradt - zuhan az árfolyam

Portfolio
Üzemi szinten a várakozások alatti, nettó szinten azonban a konszenzus feletti eredményt tett közzé ma reggeli gyorsjelentésében az OMV. Az osztrák társaságnál a PKN és a MOL esetében látható jelentős pozitív meglepetés elmaradt, amire már az október végén közzétett fontosabb adatok alapján is számítani lehetett. Az OMV mind az upstream, mind a downstream divízióban profit visszaesést szenvedett el, s a román leánycég, a Petrom ismét gyenge számokat produkált mindkét kulcsüzletágban. A menedzsment meglehetősen visszafogott kilátásokat fogalmazott meg, a részvényárfolyam pedig 4%-os eséssel kezdte a napot.

A növekedés szempontjából legfontosabb tényezőnek a Petrom számít az OMV-nél, a román leánycég azonban - ahogyan arra a harmadik negyedéves gyorsjelentés, valamint az október végén közzétett adatok alapján számítani lehetett - ismét gyenge teljesítményt nyújtott. A Petrom upstream divíziójában az üzemi eredmény 31%-kal csökkent az olajárak és a kitermelt mennyiség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés