Előfizetői tartalom

Olajóriások negyedéve: kijutott jóból is rosszból is

Portfolio
Az elmúlt héten jelentettek a világ legnagyobb olajtársaságai, melyek a negyedév elején új történelmi csúcsot ütő nyersolajár ellenére igen vegyes eredményeket tettek közzé, melyben az is közrejátszott, hogy a negyedév második felében jócskán visszaesett a feketearany világpiaci ára. Az öt legnagyobb társaságból csupán kettő volt az, mely kellemes meglepetést okozott növekedésének mértékével, míg a másik három cég esetében többek között a működési problémák vetették vissza az eredményességet.

Kirobbanó Exxon, megbotló ConocoPhillips. A világ legnagyobb piaci kapitalizációjú olajtársasága, az Exxon Mobil ismét nagyszerű harmadik negyedéves jelentéssel örvendeztette meg befektetőit. A társaság a szeptember 30-ával záródó negyedévben 10.49 milliárd dolláros nettó profitot ért el,, mely részvényenként 1.77 dollárt jelent, mely 11%-kal haladja meg az elemzői várakozásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés