Előfizetői tartalom

A világ még mindig ránk figyel! - Magyarország a világsajtóban

Portfolio
Továbbra is élénken foglalkozik a magyarországi helyzettel a világsajtó, bár "szerencsére" Thaiföldön volt egy puccs, s az amerikai elnök is beszélt az ENSZ-ben, így több hír köti le a nemzetközi hírolvasó közönség figyelmét. Gyurcsány Ferenc tegnap a CNN-en is megszólalt (az általa hagyományosan alkalmazott beszédsebesség éles kontrasztban állt a pörgős riporternőével), az üzenet világos volt: nem mond le. A hírek egyre jobban szivárognak be a gazdasági sajtóba is, a CBS Marketwatch tegnap este a címlapon közölt cikket a magyarországi tiltakozásokról és a forintról. A Wall Street Journal Europe nyomtatott kiadása címlapon (bár apró boxban) leszögezi Gyurcsány marad és folytatja a reformokat.

A Financial Times amerikai állampapír piaci összefoglalója kiemeli, hogy az amerikai állampapírok a gyenge makrogazdasági adatok mellett a thaiföldi és magyar zavarok felelősek. Az FT szakértői véleményt idéz "Igen törékeny gazdaságként Magyarországnak legkevésbé egy politikai felfordulás hiányzik". Maya Bhandari a Lombard Street Economics közgazdászának álláspontja szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés