Előfizetői tartalom

Mi a helyzet hosszú távon? (Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Számottevő korrekción estek át az európai piacok, a világ más részeivel együtt. Mindez megerősíti azt a korábbi elképzelésünket, hogy a tavaszi csúcsok megdöntése mindegyik index számára jelentős erőpróba lesz, hiszen a többségük még csak megközelítette ezt a szintet, és máris komoly eladásokkal kellett szembenéznie. Bár középtávon lehet okunk az optimizmusra, van néhány óvatosságra intő jel is. Az egyik, hogy kevés a vezető szektor, vannak bőven ugyan rövid távú kitörést produkálók, csak néhány tudott a májusi csúcsa fölé menni, és azok sem a hagyományosan élen járók. Ráadásul éppen az eső olajár az, ami szintén megnehezíti a piacok életét, a szektor visszaesése, számottevő nyomást gyakorolt a teljes piacra. Ezek mellett több európai indexen, a zuhanás utáni időszak egyre inkább emlékeztet egy ék alakzatra, amelyből könnyedén jöhet letörés is. Mindezen tényezők most kevésnek bizonyulnak a pesszimizmus kialakulásához, de tény, hogy korántsem olyan egyértelmű a kép, mint az év elején volt, ami fokozott kockázatkezelést és rövidebb távú pozíciókat indokol.

EU. Érdemes a hosszú távú képet megnézni, hogy az utóbbi hónapok folyamatai miként illeszkednek a többéves folyamatokba. CAC 40: A francia index emelkedő trendje immár több mint 3 éve tart, és egyértelműen a májusban kezdődött korrekció jelenti az eddigi legnagyobb kihívást a számára. Az 5 évvel ezelőtti csúcsának eléréséhez még mindig közel 40%-os emelkedésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés