Előfizetői tartalom

Gap up - mi legyen utána?(Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
A legtöbb jó ideje a piacon kereskedő, technikai elemzést használó spekuláns egyetért abban, hogy a pozícióból való kiszállás a sokkal nehezebb, mint a belépés. Még komolyabb dilemmát okoz, ha nem veszteséges, hanem váratlanul nagy nyereséget magával hordozó pozíció kapcsán kell a zárás mikéntjéről dönteni. Van, aki okkal odáig merészkedik, hogy szerinte a legtöbben itt rontják el: amikor igazán nagy nyereségre van kilátás, beéri a kevesebbel, ezzel hosszútávon jelentősen csökkentve stratégiájának hatékonyságát.

Érdekes példa történt meg velem pár napja, ami jól rávilágít a problémára. A részvény a Mobile Telesystems OJSC, moszkvai központú mobil telekommunikációs vállalat volt. Ez a cég olyan dinamikusan növekvő piacokon működik, mint Oroszország, Ukrajna, és a valamivel ijesztőbbnek tűnő Üzbegisztán, Türkmenisztán. Ez azonban nem zavarta a piacot az utóbbi időben, az egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés