Előfizetői tartalom

Indokolt lehet-e az Elmű, Émász kivezetés? Milyen ajánlati ár lenne reális?

Portfolio
Az aktuális információk alapján az egykoron a Budapesti Értéktőzsdén forgó hat regionális áramszolgáltató társaság közül csupán kettő, a német RWE energetikai konszern érdekeltségébe tartozó Elmű és Émász folytatja tőzsdei pályafutását. 2002-2004 között korábban részletesen taglalt befektetési sztori keretében a német E.ON vezette ki a Dédász, a Titász és az Édász részvényeit, most pedig a francia EDF International által hétfőn tett nyilvános vételi ajánlat alapján a Démász búcsúzhat a tőzsdétől. A kérdés jogosan motoszkálhat a befektetők fejében: mennyi az esélye annak, hogy az RWE is úgy dönt, inkább zártkörű érdekeltségekkel folytatná szereplését a magyar energiapiacon? Amennyiben tőzsdei kivezetésre kerülne sor, mekkora ajánlati ár lehetne indokolt?

Vonzó célpont lehet az Elmű, Émász nagytulajdonosa. Az idei év valóságos fúziós, felvásárlási hullámot hozott az európai közszolgáltató szektorban. A legnagyobb társaságok szeretnék biztosítani helyüket az egységes európai piacot hosszú távon uraló kevés kiválasztott körében.Szakértők szerint a negyedik legnagyobb európai piaci szereplőnek számító RWE számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés