Előfizetői tartalom

Csökken a gáz ára Csehországban

Portfolio
Átlagban 5,5 százalékkal csökken a lakossági földgáz ára október elsejétől Csehországban. A legnagyobb (5,8 százalék) mértékű csökkenés Kelet-Csehországban lesz, míg a legalacsonyabb (5,1 százalék) Dél-Csehországban - közölte a cseh Energetikai Szabályozó Hivatal (ERU) az energiainfo.hu tudósítása szerint. A döntés közvetlen reagálás arra a tényre, hogy a legnagyobb földgázszolgáltató az RWE Transgas nyeresége az első és a második negyedévben is jóval magasabb volt, mint amit a hivatal "egészségesnek" tart.

"Az RWE Transgas jóval olcsóbban vásárolta meg a Csehországban értékesített földgázt, mint az a felvásárlási ár, amelyet mi a fogyasztói ár megállapításakor ismertünk" - mondta újságíróknak az ERU elnöke Josef Firt. Az ERU-t a második negyedév folyamán éles bírálatok érték, mert miután kiderült az RWE Transgas olcsóbb földgázvásárlása, nem csökkentette azonnal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés