Előfizetői tartalom

Concorde: 25,870 Ft-os MOL célárfolyam

Portfolio
A korábbi 23,800 Ft-ról 25,870 Ft-ra növelte a MOL részvények célárfolyamát a Concorde elemzője, Vágó Attila, aki felhalmozás javasol az olajipari papírokra - írja a Concorde Call. Az elemző szerint az európai szektortársához képest a MOL 18, illetve 22%-os diszkonton forog a 2007-es előremutató P/E és EV/DACF (vállalatértékre vetített adósságszolgálattal korrigált cashflow) alapján, s azt gondolja, hogy a MOL-nak év végére a szektorátlag 6,8-szoros 2007-es EV/DACF közelében kell forognia.

A szakértő szerint a MOL egyszerre növekedési és átalakulási sztori. A cég akár 10%-os éves, dollárban mért növekedési dinamikát is elérhet 2010-ig, aminek motorjául a finomítói és kutatás-kitermelés üzeltág teljesítménye szolgálhat. A MOL több felvásárlási célpontot is kitűzött a régióban, stratégiájának fontos részét képezi, hogy többségi részesedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés