Előfizetői tartalom

Mi áll a Démász ajánlat hátterében? (EDF a motivációkról, célokról)

Portfolio
A Démász részvényekre adott nyilvános vételi megbízás kapcsán került sor sajtóbeszélgetésre a mai délelőtt során a többségi tulajdonos, ajánlattevő EDFI, a Démász és a befektetési szolgáltató, bankgaranciát nyújtó Deutsche Bank képviselőinek részvételével. A 20,000 Ft-os ajánlati ár a menedzsment szerint méltányos felárat biztosít a kisebbségi tulajdonosok számára, az EDF standardokkal összhangban - jelentette ki Brice Alleman, az EDF International közép-kelet-európai igazgatója. A tranzakció teljes összege mintegy 100 millió euró, saját forrásból finanszírozva. 90% feletti részesedést elérve az EDFI kiszorítással szeretne élni.

A vételi ajánlat motivációja Az EDF az alábbi célokat kommunikálta a Démász részvények felvásárlásával és a tervezett kivezetéssel kapcsolatban: - az EDF Csoporton belüli integráció növelése - más csoporthoz tartozó társaságokkal történő együttműködés erősítése Közép-Európában - az üzleti tevékenység megerősítése és racionalizálása Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés