Előfizetői tartalom

Rába, árazási szemmel: érdemes-e most vásárolni a papírokból?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban kétségtelenül élénkült a vételi érdeklődés a Rába papírjai iránt, az év elejétől kezdve csaknem 50%-kal erősödött az árfolyam. A gépipari társaság gazdálkodási teljesítménye egyre biztatóbb, EBITDA szinten már érdemi (csaknem 1 milliárd Ft-os) nyereséggel zárult a második negyedév, javul a társaság cash-flow termelő képessége. Vajon árazási oldalon milyen tartalékok rejlenek jelenleg a papírban? Lehet-e további árfolyam ugrásra számítani? A Portfolio.hu a társaságtól származó és a piacon elérhető információkra támaszkodva kísérelte meg áttekinteni a részvényekben rejlő lehetőségeket és kockázatokat.

Iparági háttér és szektortársak. A Rába három stratégiai üzletága haszongépjárművekhez, mezőgazdasági erőgépekhez és földmunkagépekhez kifejlesztett futóműveket, futómű főegységeket és alkatrészeket, haszon- és személygépjárművekhez alkatrészeket, illetve speciális járműveket gyárt. A csoport tevékenységének nagyobb része alkatrészgyártásra épül, a megmunkálási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés